Usein kysyttyä

Mikä on Kohtaamisia kirjakaupassa?

Kirja-alan toimijoiden yhteishanke, joka tukee kirjakauppojen mahdollisuutta järjestää kaikkialla Suomessa kirjailijavierailuja ja pienimuotoisia kirjallisuustapahtumia. Kampanjan toteuttaa Kirjan vuosi ry. Otavan Kirjasäätiö tukee kampanjaa.

Minkälaisia tapahtumia kampanjaan on tulossa?

Ohjelmassa on muun muassa kirjailijahaastatteluja kirjakaupoissa ympäri Suomen, kirjakauppakaupunkien teemapäiviä, myymälän sekä henkilökunnan esittelyjä ja mielenkiintoista knoppitietoa paikkakunnan kirjailijoista ja kirjoista. Haastattelut videoidaan ja ne tulevat kotisivuille, Facebookiin ja YouTubeen nähtäväksi kampanjan aikana. Kirjakauppojen omia teemapäiviä järjestetään joulukuun alusta lähtien.

Mikä on Kirjan vuosi ry?

Kirja-alan yhteistyöjärjestö, joka perustettiin vuonna 2014. Yhdistykseen kuuluvat Suomen Kustannusyhdistys, Kirjakauppaliitto, Suomen Kirjailijaliitto ja Suomen tietokirjailijat. Yhdistys toteutti Kirjan vuosi 2015 -hankkeen sekä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kirjallisuuden edistämishankkeen Kirja-Suomi 2017.

Hästägien käyttö ja kohdennusvinkit

Kampanjan markkinoinnissa käytetään hästägejä #kohtaamisiakirjakaupassa ja #lukulahja, jotka ovat luonnollisesti kaikkien vapaassa käytössä. #kohtaamisiakirjakaupassa –logon saa myös vapaasti ladattua kampanjan kotisivuilta.