Usein kysyttyä

Mikä on Kohtaamisia kirjakaupassa?

Kirja-alan toimijoiden yhteishanke, joka tukee kirjakauppojen, kustantamoiden ja kirjailijoiden mahdollisuutta järjestää kaikkialla Suomessa kirjailijavierailuja ja pienimuotoisia kirjallisuustapahtumia. Kampanjan toteuttaa Kirjan vuosi ry. Otavan Kirjasäätiö ja Kirjakauppasäätiö ovat mukana kampanjan toteutuksessa. Storybound Oy vastaa kampanjan markkinoinnista ja toteutuksen koordinoinnista.

Minkälaisia tapahtumia kampanjaan on tulossa?

Ohjelmassa on kirjailijahaastatteluja ja kirjaesittelyitä kotimaisista uutuuskirjoista kirjakaupoissa ja kustantamoissa ympäri Suomen. Kirjailijahaastattelut videoidaan ja ne tulevat hankkeen kotisivuille, Facebookiin ja YouTubeen nähtäväksi.

Kuinka kirjakauppa, kirjailija tai kustantaja voi osallistua kampanjaan?

Lähettämällä itse tuottamansa haastattelun tai kirjaesittelyn hankkeen koordinaattorille. Haastattelun tai kirjaesittelyn tulee liittyä kotimaisiin uutuuskirjoihin. Ohjeet haastattelun lähettämiseen löydät täältä.

Mikä on Kirjan vuosi ry?

Kirja-alan yhteistyöjärjestö, joka perustettiin vuonna 2014. Yhdistykseen kuuluvat Suomen Kustannusyhdistys, Kirjakauppaliitto, Suomen Kirjailijaliitto ja Suomen tietokirjailijat. Yhdistys toteutti Kirjan vuosi 2015 -hankkeen sekä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kirjallisuuden edistämishankkeen Kirja-Suomi 2017.

Hästägien käyttö ja kohdennusvinkit

Kampanjan markkinoinnissa käytetään hästägejä #kohtaamisiakirjakaupassa ja #lukulahja, jotka ovat luonnollisesti kaikkien vapaassa käytössä. #kohtaamisiakirjakaupassa –logon saa myös vapaasti ladattua kampanjan kotisivuilta.