Usein kysyttyä

Mikä on Kohtaamisia kirjakaupassa?

Kirja-alan toimijoiden yhteishanke, jonka tavoitteena on ylläpitää kirjaharrastusta ja suhdetta kirjallisuuteen, innostaa ihmisiä tarttumaan kotimaisiin uutuuskirjoihin ja lukemaan. Hankkeen toteuttaa Kirjan vuosi ry. Otavan Kirjasäätiö ja Kirjakauppasäätiö ovat mukana kampanjan toteutuksessa. Storybound Oy vastaa kampanjan markkinoinnista ja toteutuksen koordinoinnista.

Minkälaisia tapahtumia tai sisältöjä hankkeen sivuilta löytyy?

Sivuilta löytyy kirjallisuusaiheisia artikkeleita ja haastatteluja sekä kirjaesittelyitä ja suositusvideoita kotimaisista uutuuskirjoista kirjakaupoissa ja kustantamoissa ympäri Suomen. Kirjailijahaastattelut tulevat hankkeen kotisivuille, Facebookiin ja YouTubeen nähtäväksi.

Kuinka kirjakauppa, kirjailija tai kustantaja pääsevät mukaan hankkeeseen?

Lähettämällä itse tuottamansa haastattelun, lukusuositusvideon tai kirjaesittelyn hankkeen koordinaattorille. Haastattelun tai kirjaesittelyn tulee liittyä kotimaisiin uutuuskirjoihin. Ohjeet haastattelun lähettämiseen löydät täältä.

Mikä on Kirjan vuosi ry?

Kirja-alan yhteistyöjärjestö, joka perustettiin vuonna 2014. Yhdistykseen kuuluvat Suomen Kustannusyhdistys, Kirjakauppaliitto, Suomen Kirjailijaliitto ja Suomen tietokirjailijat. Yhdistys toteutti Kirjan vuosi 2015 -hankkeen sekä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kirjallisuuden edistämishankkeen Kirja-Suomi 2017.

Hästägien käyttö ja kohdennusvinkit

Kampanjan markkinoinnissa käytetään hästägejä #kohtaamisiakirjakaupassa ja #lukulahja, jotka ovat luonnollisesti kaikkien vapaassa käytössä. #kohtaamisiakirjakaupassa –logon saa myös vapaasti ladattua kampanjan kotisivuilta.