Turun Kansallinen Kirjakauppa

22.04.2021

120 vuotta samassa talossa ja samannimisenä toiminut Turun Kansallinen Kirjakauppa on täyden palvelun ja laajan valikoiman kirjakauppa, joka on pysynyt ajantasaisena vuosisadan murroksissa ja onnistunut samalla säilyttämään perinteikkään ilmeensä.

Katso kirjailijahaastatteluita:

Ann-Christin Antell: Puuvillatehtaan varjossa (2021, Gummerus)

Roope Lipasti: Aviotärähdys (2020, Atena Kustannus)

Kari Häkämies: Vallan hinta (2020, Teos)

Anna Soudakova: Mitä männyt näkevät (2020, Atena Kustannus)

Lemmikki Louhimies: Katariina Jagellonica (2020, Hansa Print)

Kansallinen Kirjakauppa on täyden palvelun ja laajan valikoiman kirjakauppa, jolla on kolme, hieman erityyppistä, liikettä Turussa. Kansallinen Kirjakauppa perustettiin vuosisadan vaihteen kansallisen innostuksen vallassa. Ekonomi Eero Korte oli yhtiön toimitusjohtajana vuodet 1961-1990. Nykyään yhtiön johdossa ovat hänen kolme tytärtään, jotka edustavat suvun kolmatta polvea: toimitusjohtajana Paula Palmroth, markkinointijohtajana Tuula Korte ja talousjohtajana Aila Korte.

Päämyymälä, toimisto ja varasto ovat Turun Kauppahallia vastapäätä sijaitsevassa nelikerroksisessa toimitalossa. Yhtiön nykyisistä kolmesta täyden palvelun kirjakaupasta toinen sijaitsee Hämeenkatu 7:ssä. Se avattiin vuonna 1963. Kolmas liike avattiin Länsikeskuksessa vuonna 1989.

Päämyymälä, Linnankatu 16
Hämeenkatu 7
Länsikeskus

Turun Kansallinen Kirjakauppa on ainutlaatuisista perinteistään huolimatta pysytellyt ajan tasalla vuosisadan murroksissa. Liikkeeseen otettiin kirjojen ja paperipuolen tuotteiden rinnalle jo varhain atk-alan laitteita ja tarvikkeita. Yhtiö on tuonut ulkomailta yliopistoväen tarvitsemia oppi- ja tietokirjoja, ja toimistotukkua on laajennettu. Laajan kirjavalikoiman lisäksi tarjolla on hyvä valikoima saaristoon liittyviä kirjoja ja merikarttoja. Myös Turku-aiheisia kirjoja on tarjolla runsaasti.

”Nykyään on erityisen tärkeää olla läsnä myös internetissä. Asiakkaat viettävät yhä enemmän aikaa verkossa, jossa he muun muassa hakevat suosituksia ja tekevät ostoksia”, kirjoista vastaava markkinointijohtaja Tuula Korte kertoo.

Miksi mukaan Kohtaamisia kirjakaupassa -hankkeeseen?

”Toivomme kampanjan avulla saavamme lisää tunnettuutta ja myyntiä, ja ennen kaikkea keskustelua kirjallisuudesta. Vallitsevien poikkeusolojen takia loppuvuoden tapahtumia liikkeessä on rajoitettu. Olemme kuitenkin järjestäneet kirjailijahaastatteluja,” Tuula Korte sanoo. Katso haastattelut alla!

Turkulaisia kirjailijoita

Tämän vuoden Finlandia-ehdokkaissa Turku oli ylivoimaisesti edustettuna. Tommi Kinnusen ”Ei kertonut katuvansa”, on vavahduttava kertomus siitä, kun vuonna 1945 viisi naista lähtee alkukesästä norjalaiselta vankileiriltä kotimatkalle läpi poltetun Lapin. Naiset eivät kysele toisiltaan, miksi lähtivät saksalaisten matkaan. Kaikki eivät ymmärrä sitä itsekään. Heikki Kännö oli niin ikään tämän vuoden kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana. Turusta kotoisin oleva taidemaalarin voitti viime vuonna kirjallisuuden Runeberg-palkinnon. Uutuusromaani ”Runoilija” on Eurooppaan sijoittuva fantasia, jonka tarina yhdistelee kiehtovalla tavalla magiaa, filosofiaa ja yhteiskunnallisia teemoja.

Jouko Grönholmin turkulaisia kirjailijoita yksiin kansiin kokoava teos ”Kirjojen Turku” on tänä vuonna uudistettu laitos vuonna 1992 ilmestyneestä samannimisestä kirjasta. Supersuosittujen Viivi ja Wagner -sarjakuvien luoja Jussi ”Juba” Tuomola asustelee Turussa.
Anu Kaajan uutuusromaani ”Katie-Kate” on nerokas, häiritsevä ja anteeksipyytelemätön ajankuva ja yhteiskuntakriittinen teos ajastamme. Jussi Seppänen kirjoitti kuvitteellisen tarinan itsestään ja antoi kirjalle nimeksi ”Jussi Seppänen”. Reijo Mäen Vares-kirjat ovat oma kategoriansa suomalaisessa dekkari­kirjallisuudessa. Mäki julkaisi tänä vuonna ”Soopeli” -dekkarin, jossa etsivä Vares seikkailee 31. kerran.

Tiesitkö?

Matti Pohto oli suomalainen, talonpoikaistaustainen kirjankeräilijä, joka keräsi kiertelemällä ympäri Suomea, ostamalla ja haalimalla, 1800-luvun puolivälissä 4 000 nidettä Turun palossa tuhoutunutta vanhaa suomalaista kirjallisuutta. ”Matti Pohto oli suuri pienhenkilö, outolintu ja kirjasankari, joka teki todella tärkeän työn”, kiteyttää vuoden 2017 kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja, Juha Hurme. Urbaani legenda kertoo, että kansalliskirjaston kellareissa olevista Turun palosta pelastuneista kirjoista voi yhä haistaa savun tuoksun.

Tervetuloa asioimaan turvallisesti näin poikkeusaikana. Palvelemme myös verkossa, paketoimme lahjat ja toimitamme lähetykset Turun talousalueella kotiovelle saakka!

Yhteystiedot:

Keskusta: Linnankatu 16, Turku
Hämeenkatu: Hämeenkatu 7, Turku
Länsikeskus: Markulantie 150, Citymarket Länsikeskuksen pääsisäänkäynti.

Kotisivut: kansallinenkirjakauppa.fi

Facebook: Turun Kansallinen Kirjakauppa

Jaa

Lue myös