Nide Kirjakauppa, Helsinki

06.11.2020

Nide on Helsingin Punavuoressa sijaitseva, urbaani kirjakauppa. Kirjakaupassa on tarkkaan valittua kotimaista kirjallisuutta ja käännöskirjallisuutta, valikoitua taidekirjallisuutta sekä taide-, kulttuuri- ja life style -lehtiä. Liikkeessä on myös lastenosasto ja muistikirjaosasto. “Muistikirjaosastosta löytyy sellaista, mitä luovat ammattilaiset ja korttelin sedät ja tädit hakevat”, kertoo kirjakauppias Joose Siira.

Palveleva korttelikirjakauppa syntyi intohimosta kirjallisuuteen

Joose Siira ja Terhi Jääskeläinen perustivat Nide Kirjakaupan vuonna 2015. Kun valtion taidemuseo oli säätiöitetty vuonna 2014 ja sen seurauksena Kiasman ja Ateneumin museokirjakaupat lopetettu, kaksikolla syntyi yhteinen ajatus perustaa vastaavan tyyppinen liike. Hiljaa kypsyi idea kirjakaupasta.

Joose ja Terhi ovat olleet pitkään alalla ja tehneet yhteistyötä jo ennen oman myymälän perustamista.Terhi on toiminut Kiasman ja Ateneumin kirjakauppojen perustajana ja vetäjänä, kun taas Joosella on laajaa kokemusta kustantamo- ja kirjakauppatoiminnasta parin vuosikymmenen ajalta. Kirjallisuus on molempien suuri intohimo. ”Olemme vakuuttuneita siitä, että henkilökohtainen palvelu ja laadukas, mietitty kirjavalikoima ovat ensiarvoisen tärkeitä”, Terhi ja Joose toteavat.

Mikä sai teidät lähtemään Kohtaamisia kirjakaupassa -kampanjaan?

Meistä on todella mukavaa nähdä, että tällaisia kampanjoita järjestetään! Kaikki näkyvyys on tietysti hyvästä. Koska olemme pieni kauppa rajoitetulla näkyvyydellä, toivomme tämän kampanjan tuovan lisää huomiota ja keskustelua kirjallisuudesta.

Olemme syksyn mittaan järjestäneet muutamia hyvin onnistuneita kirjallisuustapahtumia, jotka olemme striimanneet Facebook-sivumme kautta. Tulossa on vielä muutama tapahtuma ennen vuodenvaihdetta.

Meiltä saatte henkilökohtaista ja varmasti asiantuntevaa palvelua! Meille on tärkeää, että valitsemme valikoiman kirjat huolellisesti. Meidän vahvuutemme on, että tunnemme valikoimamme, ja tiedämme mitä tilaamme ja myymme. Asiakkaamme luottavat osaamiseemme, ja saavat meiltä apua ja neuvoja kaikissa kirjallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Nide on myös avannut pop up -myymälän, joka sijaitsee osoitteessa Harjutori 8. Pop up -myymälä on avoinna jouluun saakka, ja myös täällä on järjestetty kirjailijatapahtumia.

Joose ja Terhi toivottavat kaikki nykyiset ja uudet asiakkaat jouluostoksille joko Fredrikinkadun päämyymälään, Kallion pop up-myymälään tai Nide-verkkokauppaan!

Tapahtumia Nide Kirjakaupassa

  • 12.11. Kaisa Peltola keskustelee kirjastaan”Häpeän alkemia”. Mitä häpeä on? Miksi häpeämme asioita, jotka ovat meille luontaisia? Katso kohtaaminen täältä!
  • 26.11. Rachel Cusk –illassa keskustellaan romaanitaiteen uudistajaksi tituleeratun brittiläisen kirjailijan teoksista. Cusk on kirjoittanut yhteensä yhdeksän romaania, novellikokoelman, kolme omaelämäkerrallista teosta ja esseekokoelman. Uutuuskirja ”Kunnia”, on Kaisa Katteluksen suomentama, Ääriviivat -kirjatrilogian päätösosa. Katso kirjallinen ilta täältä!
  • 10.12. Pontus Purokuru ja Veikka Lahtinen keskustelevat uutuuskirjastaan ”Mikä liberalismia vaivaa?”. Ajankohtainen teos valottaa hallitsevan länsimaisen aatteen murenemista ja pohtii, mitä on odotettavissa sen jälkeen. Katso kohtaaminen täältä!
  • 15.12. klo 19:00 Tietokirjailija ja koulutusalan yrittäjä Saku Tuominen on haastateltavana kirjastaan ”Kaikki on hyvin riippumatta siitä, miten kaikki on”. Kirja on yksinkertainen ja positiivinen teos, joka auttaa säilyttämään innostuneen, avoimen ja luovan mielen silloinkin, kun oma elämä tuntuu vaikealta. Katso livestriimi täältä!

Tiesitkö?

Nide keskittyy vahvasti ulkomaisten lehtituotteiden tarjontaan. Lehtivalikoiman osalta mallia on otettu esimerkiksi Tukholman Papercut-lehtikaupasta, joka tunnetaan laajasta independent-lehtien valikoimastaan.

Kirjoja, jotka sijoittuvat Punavuoreen

Tuomas Vimman mainosmaailmasta kertova ”Helsinki 12” sijoittuu nimensä mukaisesti pääosin Punavuoreen. Outi Pakkasen dekkareiden miljöönä ovat usein Punavuoren tienoot ravintoloineen ja pikku putiikkeineen. Harri Nykäsen elokuvaksikin sovitettu ”Rööperi” -romaani kertoo tarinoita Punavuoren alamaailmasta rikollisten ja poliisien suulla. Rikostoimittaja ja dekkarikirjailija Jarkko Sipilän ”Helsingin pimeä puoli”-kirjassa liikutaan Punavuoren alueella. Otso Kantokorven kirjassa ”Jynkkää menoa Punavuoressa” kirjailija kuljeskelee pitkin Helsingin katuja pohtien taidetta, kulttuuria ja niiden merkitystä. Punavuoreen sijoittuvat myös Kirsti Mannisen historiallinen salapoliisiseikkailu ”Punavuoren Keisarinna” ja Simo Niskasen jännitysromaani ”Punavuori”.

Yhteystiedot

Osoite: Fredrikinkatu 35, Helsinki

Kotisivut: www.nidekauppa.fi

Facebook: Nidekauppa

Jaa

Lue myös