Miltä kirjakauppojen tulevaisuus näyttää?

08.10.2020

Lukeminen on keskivertosuomalaisen suosituimpia ajanviettotapoja. Lukutaito on kuitenkin asia, joka vaatii jatkuvaa kehittämistä.

Suomi lukee -tutkimuksen mukaan 85 % suomalaisista lukee erittäin tai melko mielellään kirjoja. Hektisessä nyky-yhteiskunnassa pysähtyminen ja keskittyminen kirjan lukemiseen on kuitenkin entistäkin vaativampaa. Tässä koulujen ja muiden oppilaitosten rooli korostuu. Vanhempien esimerkillä on myös valtava merkitys siihen, kuinka luontevaksi lukeminen koetaan. Ääneen voi ja kannattaa lukea vielä senkin jälkeen, kun lapsi on jo oppinut lukemaan itse. Lukeminen vaatii keskittymiskykyä ja taitoa jota täytyy harjoittaa säännöllisesti. On tärkeää tarjota nuorelle sukupolvelle sellaista luettavaa, joka saa heidät keskittymään lukemiseen ja innostumaan siitä – nuoren kanssa on hyvä tutustua kirjauutuuksiin ja tarjontaan muutenkin, kysellä mikä voisi kiinnostaa juuri häntä?

Kirjakauppias tietää, mitä suomalaiset lukevat

Minkälaisia kirjoja suomalaiset sitten ostavat? Tähän kysymykseen löytyy parhaiten vastaus kirjakaupasta.  Painettuja kirjoja yhdistää ainakin yksi seikka: kirjalla on oltava tarttumapintaa nykyhetkeen, jotta se puhuttelisi lukijaa.

Menestyvä kirjakauppa tuntee tulevaisuudessakin asiakkaansa ja pystyy reagoimaan nopeasti. Kirjakaupan rooli alan tuntijana ja suosittelijana korostuu – kirjakauppias tietää, mitä halutaan lukea juuri nyt.

Jaa

Lue myös