5 hyvää syytä mennä kirjakauppaan

08.10.2020

Perinteisellä kirjakaupalla on edelleen tärkeä rooli kirjakulttuurin ylläpitämisessä. Poikkeuksellinen vuosi on myös voimistanut ihmisten perustarvetta kohdata ja tulla kohdatuksi. Miksi kirjakauppaan kannattaa lähteä? Listasimme tähän viisi hyvää syytä asioida kirjakaupassa.

Asiantunteva palvelu

Mitä ostaa lahjaksi ystävälle tai sukulaiselle? Mihin kirjaan tarttuisin itse seuraavaksi? Näihin kysymyksiin on vaikea löytää suoria vastauksia verkosta. Kivijalkamyymälässä pääsee keskustelemaan henkilökunnan kanssa ja kuulemaan heidän suosituksiaan ja lahjavinkkejään.

Kiinnostavien ihmisten tapaaminen

Kirjakauppa on loistava paikka tavata ihmisiä, joilla on samat kiinnostuksen kohteet, ja vaihtaa heidän kanssaan ajatuksia kirjoista, lukemisesta ja alan uutuuksista. Kirjakauppa on oivallinen paikka hyvään keskusteluun.

Tapahtumat

Erilaiset tapahtumat kuuluvat kirjakauppojen toimintaan. Yhteisöllisyyden tunne on yksi kirjakaupoissa järjestettävien tapahtumien parhaimmista puolista. Esimerkiksi kirjailijavierailujen yhteydessä voi päästä tapamaan suosikkikirjailijaansa ja tutustumaan muihin lukutoukkiin erilaisissa teemailloissa.

Ainutlaatuinen tunnelma

Pienissä kirjakaupoissa on oma, lämmin tunnelmansa, kun taas suurempien kirjakauppojen hyllyjen väliin voi eksyä selailemaan kirjoja ja uppoutua rauhassa niiden maailmaan. Kirjakaupassa käynti voi rikastuttaa elämää monella tasolla. Joissain kirjakaupoissa on myös mahdollisuus nauttia kupillinen kahvia ja päästää hetkeksi irti arjen kiireistä.

Kirjan näkeminen ja tunteminen

Mikään ei korvaa kirjakaupan tunnelmaa, mahdollisuutta ihailla kirjojen esillepanoja, tehdä löytöjä, katsella ja selailla ihania uutuuksia, kuulla kirjakauppiaan suosituksia, jutella muidenkin kanssa omista suosikeistaan ja valita tarjonnasta mieleisensä itselleen ja lahjaksi.

Kirjakaupassa asiointi poikkeusaikana

Koronaan liittyvät viranomaissuositukset otetaan huomioon, jolloin kirjakaupoissa on turvallista asioida myös poikkeusaikana. Lue tarkemmat koronaohjeet täältä.

Jaa

Lue myös